Page 323 of 389 FirstFirst ... 223273313321322323324325333373 ... LastLast
Results 3,221 to 3,230 of 3888

Thread: Kugan's Kitchen Part 7

  1. #3221
    Senior Member Diamond Hubber kugan98's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4,071
    Post Thanks / Like
    Kannan anna, first we make the chakka varatti.



    CHAKKA VARATTI

    Ingredients:

    4 cups of chopped ripe jackfruit flesh
    ¼ cup water

    2 cups of jiggery
    Little water

    1 cup ghee
    ¼ tsp cardamom powder


    Method:

    Pressure cook the jackfruit flesh with the water till it becomes soft.
    Let it cool and grind it to a smooth paste in a blender.

    Dissolve the jiggery in little water, heat up till all the jiggery is dissolved.
    Filter and remove the impurities from the syrup.

    Now add the syrup and the blended jackfruit flesh in a pot.
    Cook on medium heat till the water content is reduced.
    Keep on stirring, to avoid getting burnt.

    Add the ghee little by little and the cardamom powder.
    Continue to stir till you get a dark brown colour and thick jam.
    Remove and allow to cool.


    Chefs are just like children.
    They should be seen not heard.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #3222
    Senior Member Diamond Hubber kugan98's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4,071
    Post Thanks / Like
    Then we make the Chakka Pradhaman.



    CHAKKA PRADHAMAN

    Ingredients:

    1 cup chakka varatti
    1 ½ cups thin coconut milk
    ½ cup jiggery, made into syrup (or as to taste )

    Little cardamom powder
    ½ cup thick coconut milk

    1 tbs ghee
    5 cashew nuts broken into halves
    10 raisins
    2 tbs coconut sliced into small pieces
    All roasted in the ghee.


    Method:

    In a thick bottomed pot, add in the chakka varatti, along with the thin coconut milk.
    Keep stirring so that the chakka mixes with the coconut milk, and becomes liquid.

    Add the jiggery syrup to this mixture and simmer until it turns thick.
    Keep stirring continuously to make sure that the bottom is not burnt.

    Now add in the cardamom powder, and the thick coconut milk.
    Stir nicely, do not allow to boil. Remove from the stove.

    Heat a pan with the ghee, add in the cashews, raisins, and the coconut pieces.
    Roast till golden and add to the chakka pradhaman.
    Serve and enjoy.



    Chefs are just like children.
    They should be seen not heard.

  4. #3223
    Senior Member Senior Hubber chinnakkannan's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    BOOLOGAM
    Posts
    996
    Post Thanks / Like
    வாவ்..தாங்க்ஸ் குகன் ஜி.. ஃபார் த ரெஸிப்பிஸ்..இங்கு பலாப்பழம் ரொம்ப சுமாராத் தான் கிடைக்கும்.. ஊர்லருந்து கொண்டுவரச் சொல்லி ட்ரை பண்ணனும்..
    உங்க உணவுகளோட புகைப்படங்களைப் பார்த்தாலே நாவூறுது..

    எனக்கு எரிசேரி பிடிக்கும்..செவ்வாழைப் பழமும் தான்..இங்க கிடைக்குது..ஆனா சுகர் அதிகம் கறதால வாழைப்பழம் சாப்பிடறதையே விட்டுட்டேன்..

    நேற்று ஒரு ரெஸ்டாரெண்ட்ல ஓனம் சாத்யா சாப்பிட்டேன்..ஓகே..வெல்லத்தில ஒரு பாயசம்..(அடைப் பிரதமன்?),ஜவ்வரிசி ப்பாயசம், வடை, பாகற்காய்வத்தல், நே.சிப்ஸ்(உப்பு+வெல்லம்), முட்டைக்கோஸ் காரட் பொரியல், மோர்க்குழம்பு, சாம்பார், ரசம்,மோர், புழுங்கலரிசிச் சாதம்( நல்லவேளை வெள்ளை தான் - சிகப்பு இல்லை), இரட்டை அப்பளம்,உ.கி கறி என இருந்தன.. சில ஐட்டம் விட்டுப்போயிருக்கலாம்.. மெய்னாய் ஒரு இஞ்சிப்புளி என்று ஒன்று உண்டில்லையா..அது இல்லை..

    போன சனிக்கிழமை மாங்காய் இஞ்சி, பச்சை மிளகு கிடைத்தது..அதில் வீட்டில் ஊறுகாய் செய்தார்கள்.. நன்னாயிட்டு இருந்தது..

  5. #3224
    Senior Member Senior Hubber chinnakkannan's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    BOOLOGAM
    Posts
    996
    Post Thanks / Like
    பழைய சாதம் வித் எரிச்ச கீரைக் குழம்பு..வாவ்..அப்புறம் பழைய சாதம் வித் மாவடு+அதன் சாறு..ம்ம்



    Quote Originally Posted by kugan98 View Post
    Thanks Kannan anna for your nice welcome.

    Palaya saathaam patri ellam thappa sollaatheenga


    Palaya saathaam, moru, chinna vengayam, ada ada ada.

    Kannan anna, we do make chakka pradhaman.
    I will post the recipe for you.
    Thanks and take care, Kugan

  6. #3225
    Senior Member Diamond Hubber PARAMASHIVAN's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Kailash
    Posts
    5,541
    Post Thanks / Like
    Welcome back kugan akka
    Om Namaste astu Bhagavan Vishveshvaraya Mahadevaya Triambakaya Tripurantakaya Trikalagni kalaya kalagnirudraya Neelakanthaya Mrutyunjayaya Sarveshvaraya Sadashivaya Shriman Mahadevaya Namah Om Namah Shivaye Om Om Namah Shivaye Om Om Namah Shivaye

  7. #3226
    Senior Member Diamond Hubber kugan98's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4,071
    Post Thanks / Like
    Here Rose, a simple Chinese stir fry recipe, with easy to get ingredients.


    TOFU WITH BRINJAL


    Ingredients:

    1 tbs oil
    1 long purple Chinese brinjal
    Cut the brinjal in half and diagonally slice it in ½ thick pieces

    1 tbs oil
    3 pieces of firm tofu
    ½ tbs of cornflour
    Little dark soy sauce
    Little light soy sauce
    Cut the tofu into fingers, marinate with all the ingredients, except the oil.



    2 tsp oil
    5 pips of garlic chopped
    5 dry red chillies, cut into ½ inches in length
    2 big onions , thickly sliced in half moon shapes.


    2 tsp vinegar
    1 tbs light soy sauce
    1 tbs mushroom sauce
    2 tsp chillie sauce
    ¼ tsp sugar
    Salt to taste
    ½ cup of water
    Mix all the ingredients in a bowl.


    1 tbs roasted sesame seeds

    Method:
    Heat 1 tbs of oil, and saute the brinjals on medium heat. Once they are soft, little brown
    on both sides, remove to a plate.

    Heat the another tbs of oil, saute the tofu pieces, till they are little crisp on both sides. Remove and keep aside.

    Heat the 2 tsp oil, add in the chopped garlic, saute till lightly brown.
    Add in the cut red chillies, stir fry a little. Add in the thickly cut onions.
    Fry till the raw smell goes and the onions a little limp.
    Lower the heat, add in the fried tofu and the brinjals, add in the mixed sauces.
    Stir fry gently, taste for the flavor, remove.
    Sprinkle with the roasted sesame seeds, serve hot.


    Chefs are just like children.
    They should be seen not heard.

  8. #3227
    Senior Member Diamond Hubber kugan98's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4,071
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by chinnakkannan View Post
    வாவ்..தாங்க்ஸ் குகன் ஜி.. ஃபார் த ரெஸிப்பிஸ்..இங்கு பலாப்பழம் ரொம்ப சுமாராத் தான் கிடைக்கும்.. ஊர்லருந்து கொண்டுவரச் சொல்லி ட்ரை பண்ணனும்..
    உங்க உணவுகளோட புகைப்படங்களைப் பார்த்தாலே நாவூறுது..

    எனக்கு எரிசேரி பிடிக்கும்..செவ்வாழைப் பழமும் தான்..இங்க கிடைக்குது..ஆனா சுகர் அதிகம் கறதால வாழைப்பழம் சாப்பிடறதையே விட்டுட்டேன்..

    நேற்று ஒரு ரெஸ்டாரெண்ட்ல ஓனம் சாத்யா சாப்பிட்டேன்..ஓகே..வெல்லத்தில ஒரு பாயசம்..(அடைப் பிரதமன்?),ஜவ்வரிசி ப்பாயசம், வடை, பாகற்காய்வத்தல், நே.சிப்ஸ்(உப்பு+வெல்லம்), முட்டைக்கோஸ் காரட் பொரியல், மோர்க்குழம்பு, சாம்பார், ரசம்,மோர், புழுங்கலரிசிச் சாதம்( நல்லவேளை வெள்ளை தான் - சிகப்பு இல்லை), இரட்டை அப்பளம்,உ.கி கறி என இருந்தன.. சில ஐட்டம் விட்டுப்போயிருக்கலாம்.. மெய்னாய் ஒரு இஞ்சிப்புளி என்று ஒன்று உண்டில்லையா..அது இல்லை..

    போன சனிக்கிழமை மாங்காய் இஞ்சி, பச்சை மிளகு கிடைத்தது..அதில் வீட்டில் ஊறுகாய் செய்தார்கள்.. நன்னாயிட்டு இருந்தது..

    Kannan anna, neenga Onam saapadu oru pidi pidithu veteergal.
    For me the food would be for a week
    Epadiyoh, my anni got a day's off from the kitchen.
    Enjoy anneh, I am looking for mangga inji, and yet to find it near my place.


    Thanks and take care. Kugan
    Chefs are just like children.
    They should be seen not heard.

  9. #3228
    Senior Member Diamond Hubber kugan98's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4,071
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by chinnakkannan View Post
    பழைய சாதம் வித் எரிச்ச கீரைக் குழம்பு..வாவ்..அப்புறம் பழைய சாதம் வித் மாவடு+அதன் சாறு..ம்ம்

    Kannan anna, let me find out how to cook yericha keerai kulambu.
    I will post with picture.
    Thanks. Kugan
    Chefs are just like children.
    They should be seen not heard.

  10. #3229
    Senior Member Diamond Hubber kugan98's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4,071
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by PARAMASHIVAN View Post
    Welcome back kugan akka
    Thanks P.S Tamby for your welcome.
    What did you have for Onam lunch?
    Thanks and take care, Kugan
    Chefs are just like children.
    They should be seen not heard.

  11. #3230
    Senior Member Diamond Hubber PARAMASHIVAN's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Kailash
    Posts
    5,541
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kugan98 View Post
    .
    What did you have for Onam lunch?
    Nothing special , we dont celeberate Onam here, Mum always make special things for thamizh festivals like (Tamil new year, pongal, Navaratri..) I had this for lunchmaximuscle-promax-png.jpg
    Om Namaste astu Bhagavan Vishveshvaraya Mahadevaya Triambakaya Tripurantakaya Trikalagni kalaya kalagnirudraya Neelakanthaya Mrutyunjayaya Sarveshvaraya Sadashivaya Shriman Mahadevaya Namah Om Namah Shivaye Om Om Namah Shivaye Om Om Namah Shivaye

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •