-
29th October 2013, 09:41 PM
#3451
Senior Member
Diamond Hubber

Originally Posted by
Ramrish
Thanx a ton Kugan!u r a darling!
Your jangiris look so perfect...what is half string consistency?approximately how many minutes will it take to achieve that?
Thanks Ramrish for your nice post.
actually making jangiris comes with practise, the more you do, the better your shape would be.
The way to test the half string consistency is, when tested between your thumb and forefinger,
a string is formed, but it will cut immediately.
It is difficult to tell the minutes, because, it depends on how high is your flame.
As soon as the sugar is melted, slow the flame and do the thumb test.
Thanks and take care, Kugan
Chefs are just like children.
They should be seen not heard.
-
29th October 2013 09:41 PM
# ADS
Circuit advertisement
-
29th October 2013, 09:44 PM
#3452
Senior Member
Diamond Hubber

Originally Posted by
sangeethabalaji
thanks K for the jangari recipe, appa looks perfect. i want to try but i feel afraid abt the spin directly with cloth. one aunty here told she likes it but her consistency of batter always goes wrong. i want to make this for her. come on be brave
thanks madhushree for ur rasam powder recipe mine will be over in 2 months it will be useful at that time.
do u hav sambar powder recipe also by any chance, mine is over and adjusting with chille powder and dhania powder.
thanks rose for encouraging my post what ever i said is heart felt, K is such a genius to give so many perfect recipes for us. if i am in malaysia i wud be like a adimai for her, doing all the chores for her.
mine diwali prep also started, i also made Ks coconut ladoo as soon as i made them it was finished of by my diabetic hubby, but it was so easy to make and was so tasty.
i made muruku.
Attachment 2645
Thanks Sangeetha for your nice post.
WOW, your murukku looks very nice, the shapes are so perfect.
My flicker is giving me some problem, I will try to repair and post what ever that I have made.
My murukku all look so plain.
Thanks and take care, Kugan.
Chefs are just like children.
They should be seen not heard.
-
29th October 2013, 10:45 PM
#3453
Senior Member
Senior Hubber
தீபாவளி ஸ்பெஷல் ரெஸிப்பி- ஏதோ என்னால் ஆனது:
மிர்ச்சி,மாங்கோ லெபான்..
தேவையான பொருட்கள் : இஞ்சி - இரண்டு விழுது
மாங்காய்- ஒரு சிறு பத்தை
யோகர்ட் - ஒரு கப்
தண்ணீர் - 2 கப்
உப்பு -தேவையான அளவு..
மிளகாய் - ஒன்று - நீளமிளகாய் பெட்டர்..
செய்முறை : ஒரு நல்ல கார மிளகாயை நெட்டு வாக்கில் கீறி பின் குட்டிக் குட்டியாய் வட்ட வட்டமாய் நறுக்கி
பாதி மட்டும் வைத்துக் கொள்ளவும்.. யோகர்ட்ட்டை ஒரு சற்றே நடுத்தரமான பாத்திரத்தில் விட்டுக் கொள்ளவும்
இஞ்சி சிறுதுண்டாய் வெட்டிக் கொள்ளவும்..மாங்காயும் டிட்டோ..இப்போது இந்ததுண்டங்களை அந்தயோகர்ட் பாத்திரத்தில்
போட்டு உப்பும் சிறிதளவு போட்டு தண்ணீர் ஒரு டம்ப்ளர் விட்டு நீர்க்க வைத்துக் கலக்கவும்..இப்போது பாதி நறுக்கிய
மிளகாயையும் கலந்தால் மி.மா.லெ தயார்..
தீபாவளி லஞ்ச் நன்றாக சாப்பிட்ட்டு விட்டு இந்த மி.மா.லெ குடித்து, குடிக்கும் போது இஞ்சியைக் கடித்து முழுங்கினால் ஜீரணத்துக்கு நல்லது...
(கண்ணா.. எஸ்கேப்
)
-
1st November 2013, 02:49 AM
#3454
Junior Member
Devoted Hubber
thanks for the compliments K 
I am eagerly waiting to see your spread on diwali day and all the snacks and sweets you made for the occasion.
annaivarkum diwali wishes
-
1st November 2013, 09:42 AM
#3455
Junior Member
Devoted Hubber
K the rawa ladoo is ur recipe came out great. thanks for all the warning using ghee.
dont know why not able to upload pics.
-
2nd November 2013, 02:49 AM
#3456
Senior Member
Veteran Hubber
Happy DeepaavaLi (Diwali) with a lot of calories and crackers !
" I think there is a world market for may be five computers". IBM Chairman Thomas Watson in 1943.
-
2nd November 2013, 09:41 AM
#3457
Senior Member
Diamond Hubber

Originally Posted by
chinnakkannan
தீபாவளி ஸ்பெஷல் ரெஸிப்பி- ஏதோ என்னால் ஆனது:
மிர்ச்சி,மாங்கோ லெபான்..
தேவையான பொருட்கள் : இஞ்சி - இரண்டு விழுது
மாங்காய்- ஒரு சிறு பத்தை
யோகர்ட் - ஒரு கப்
தண்ணீர் - 2 கப்
உப்பு -தேவையான அளவு..
மிளகாய் - ஒன்று - நீளமிளகாய் பெட்டர்..
செய்முறை : ஒரு நல்ல கார மிளகாயை நெட்டு வாக்கில் கீறி பின் குட்டிக் குட்டியாய் வட்ட வட்டமாய் நறுக்கி
பாதி மட்டும் வைத்துக் கொள்ளவும்.. யோகர்ட்ட்டை ஒரு சற்றே நடுத்தரமான பாத்திரத்தில் விட்டுக் கொள்ளவும்
இஞ்சி சிறுதுண்டாய் வெட்டிக் கொள்ளவும்..மாங்காயும் டிட்டோ..இப்போது இந்ததுண்டங்களை அந்தயோகர்ட் பாத்திரத்தில்
போட்டு உப்பும் சிறிதளவு போட்டு தண்ணீர் ஒரு டம்ப்ளர் விட்டு நீர்க்க வைத்துக் கலக்கவும்..இப்போது பாதி நறுக்கிய
மிளகாயையும் கலந்தால் மி.மா.லெ தயார்..
தீபாவளி லஞ்ச் நன்றாக சாப்பிட்ட்டு விட்டு இந்த மி.மா.லெ குடித்து, குடிக்கும் போது இஞ்சியைக் கடித்து முழுங்கினால் ஜீரணத்துக்கு நல்லது...
(கண்ணா.. எஸ்கேப்

)
Kannan anna, thanks for the nice yummy recipe.
Besh, besh, oru neeragathukku, ippadi algaana peyar suuti.
Thanks Kannan anna.
Wish your family a very Happy Deepavali.
Chefs are just like children.
They should be seen not heard.
-
2nd November 2013, 09:43 AM
#3458
Senior Member
Diamond Hubber

Originally Posted by
sangeethabalaji
K the rawa ladoo is ur recipe came out great. thanks for all the warning using ghee.
dont know why not able to upload pics.
Dear Sangeetha thanks a ton for your nice post.
Had some personal problems to solve, was not able to come to the forum.
Thanks for keeping the forum lively.
Take care Sangeetha.
Chefs are just like children.
They should be seen not heard.
-
2nd November 2013, 09:45 AM
#3459
Senior Member
Diamond Hubber

Originally Posted by
rajraj
Happy DeepaavaLi (Diwali) with a lot of calories and crackers !

Dear Rajraj uncle, wishing you and aunty a very Happy Deepavali.
Enjoy uncle, this life is given to us only once.
Take care, Kugan.
Chefs are just like children.
They should be seen not heard.
-
2nd November 2013, 09:49 AM
#3460
Senior Member
Diamond Hubber
KUGAN'S KITCHEN WISHES ALL IT'S FRIENDS
A VERY HAPPY DEEPAVALI
Chefs are just like children.
They should be seen not heard.
Bookmarks